cz

Univerzální překladač

Překlad (translations)

Obec Pivín
ObecPivín

GDPR

Nařízení EU o ochraně osobních údajů

Od 25. května 2018 platí obecné nařízení o ochraně osobních údajů, označované jako GDPR (General Data Protection Regulation), které představuje právní rámec ochrany osobních údajů platný na celém území Evropské unie. Obecné nařízení o ochraně osobních údajů je přímo použitelné - platí tedy na území členských států Evropské unie včetně České republiky bezprostředně. K jeho použitelnosti není potřeba, aby byl obsah nařízení převeden do zákona. Je pouze potřeba provést některé změny v právním řádu, aby byl jako celek s nařízením slučitelný.

zdroj a další informace: www.mvcr.cz/gdpr 

Informace obce Pivín o zpracování osobních údajů

Správce údajů: Obec Pivín

Kontakty na správce najdete http://pivin.cz/kontakty

 

Jaká je odpovědnost správce?

Jako správce (obec) jsme odpovědni za veškerá zpracování Vašich osobních údajů v rámci některé agendy v obci. Dále vyřizujeme Vaše žádosti (např. o opravu, výmaz, o informaci o Vašich osobních údajích), námitky a poskytujeme Vám informace o tom, jak a proč s vašimi osobními údaji nakládáme.

O řádné nakládání s osobními údaji se stará také pověřenec:

K čemu je mi pověřenec?

Na pověřence se můžete obracet s jakýmikoliv dotazy, podněty a požadavky na uplatnění Vašich práv, které se týkají přímo Vašich osobních údajů používaných v rámci některé agendy v obci, a to zejména, pokud se nechcete obrátit přímo na zástupce obce.

Pověřenec Vaše dotazy, požadavky a podněty odborně vyhodnotí, předá správci spolu s doporučením, jak je řešit, případně vám poskytne základní informace a konzultaci. Je vázaný mlčenlivostí (dle § 45 zákona o zpracování osobních údajů v legislativním procesu) a dodržuje důvěrnost i o stížnostech (dle čl. 38 odst. 5 ON). Odpovědný za vyřízení Vašich dotazů, podnětů, námitek a požadavků je však výhradně samotný správce.

Jaká jsou Vaše práva?

Pokud Vaše osobní údaje používáme v rámci nějaké agendy v obci (naše obec je zpracovává jako správce), máte právo:

  • Dotázat se, zda se zpracovávají, a žádat jejich kopii (export) (podrobněji čl. 15 Obecného nařízení EU o ochraně osobních údajů č. 2016/679 - https://eur-lex.europa.euuri=CELEX:32016R0679, dále jen "ON"). V případě, že Váš požadavek na poskytnutí těchto informací bude zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený, zejména opakovaný v krátké době, můžeme požadovat úhradu přiměřených nákladů podle Sazebníku úhrad - sazebni uhrad obce.pdf (20.38 kB). Zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený požadavek můžeme též odmítnout.

 

  • Požadovat opravu svých osobních údajů, pokud jsou nepřesné, požadovat jejich vymazání, pokud se zpracovávají neoprávněně a požadovat, abychom jejich zpracování omezili (podrobněji čl. 16, 17 a 18 ON).

 

  • Dále v případech, kdy zpracování probíhá proto, že tím plníme náš úkol ve veřejném zájmu nebo při výkonu veřejné moci, kterým jsme pověřeni (čl. 6 odst. 1 písm. e) ON) nebo kvůli našemu oprávněnému zájmu (čl. 6 odst. 1 písm. f) ON), máte právo podat proti tomuto zpracování tzv. námitku (podrobněji čl. 21 ON).

 

  • Dále máte právo se o zpracování svých osobních údajů dozvědět informace vztahující se k jednotlivým agendám („účelům zpracování“), které zároveň zveřejňujeme zde - poverenec.pdf (506.96 kB).

 

Pokud je zpracování Vašich osobních údajů založeno na tom, že jste nám k němu udělili souhlas (čl. 6 odst. 1 písm. anebo čl. 9 odst. 2 písm. a ON), máte právo tento souhlas kdykoli odvolat. Souhlas odvoláte tak, že na adresu podatelna@pivin.cz  zašlete zprávu, v níž uvedete, o jaký souhlas jde a že ho odvoláváte. Totéž můžete zaslat i listinnou zásilkou na naši adresu (798 24 Pivín 220) nebo osobně.

 

  • Ve Vašich dotazech, podnětech a požadavcích ke svým osobním údajům na sebe se musíte identifikovat a uvést kontakt, protože zpravidla budeme muset nejprve ověřit Vaši totožnost. Vyřízení urychlíte, pokud se na nás obrátíte způsobem prokazujícím Vaši totožnost, jako je datová schránka, e‑mail s uznávaným elektronickým podpisem anebo listinné podání s ověřeným podpisem, případně se na obecní úřad dostavíte osobně s průkazem totožnosti.

 

  • Pokud nebudete spokojeni s vyřízením dotazu, požadavku nebo podnětu správcem, máte právo podat stížnost k Úřadu pro ochranu osobních údajů - https://www.uoou.cz/. Předtím je ale vždy vhodné projednat problém s pověřencem. Jeho úkolem je především právě dohlížet na to, zda s Vašimi údaji pracujeme řádně a neporušujeme Vaše práva.

Kalendář

Po Út St Čt So Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Počasí

Počasí dnes:

2. 12. 2020

polojasno

Bude skoro jasno až polojasno. Denní teploty -2 až 2°C. Noční teploty -2 až -6°C.

Facebook

facebook

Přihlášení k odběru informací e-mailem

Novinky e-mailem

Svátek

Dnes je 2.12.2020

Svátek má Blanka

Státní svátky a významné dny na dnešek:

  • Mezinárodní den pro zrušení otroctví

Zítra má svátek Svatoslav

Fotogalerie

Náhodný výběr z galerie

Dožatá - 20. srpna 2011

  • 1321
    první písemná
    zmínka
  • 727
    počet
    obyvatel
  • 217
    nadmořská
    výška (m)
  • 693
    katastrální
    výměra (ha)